Dark Nordic Loft, Selayang 18 Residence

Location

Batu Caves, Selangor

Selayang 18 Residence

Batu Caves, Selangor

Dark Nordic Loft, Selayang 18 Residence

“The space needs to look striking, except without striking colours”. We took heed in the words of the homeowners, a newly engaged couple of pharmacists.

Hospitals have neon colours. It only makes sense to disarm the bright colours and let their home be a space that was clearly distinguished from their workplace. Their home greets them with predominantly grayscale colours with wooden textures for that natural look.

This contemporary makeover was done with minimal elements (and budget). In the little that was done, a lot was catered to their unique love for food. Their kitchen however, did not mirror their big appetites. This got us creating a base unit that was built for more storage space, and enhanced the scale of the kitchen altogether. What was unpromising is now inspiring.