Elevated Industrial Courtyard, Tamara Residence

Location

Presint 8, Putrajaya

Tamara Residence

Presint 8, Putrajaya

Elevated Industrial Courtyard, Tamara Residence

Residing in a high-end development, the homeowner wanted his own definition of charm - something that stood out from the conventional.

The unit’s spatial planning was crucial to cater to both the homeowner’s family lifestyle and guest tenants of Airbnb.

On a conceptual level, the unit hints an industrial courtyard theme, seen in a 30ft feature brick wall balanced with chic touches to meet the needs of a weekend Airbnb rental home while staying true to the personal taste for a raw, masculine vibe.

The presence of light is important to highlight the overall theme look. Since a high-rise unit has limited space for natural light, the usage of wide glass windows and sliding doors were used for good luminosity.

The living room greets with a three-coloured tone - white, grey and black to capture a vast open space in a more intimate way. A touch of warm yellow light adds to the coziness. Furnishings were kept at a minimum to maintain the look of an industrial courtyard, yet key in ensuring an impression at every corner of the unit. The finishing of the unit was designed child-friendly to suit the homeowner’s young children.