Part gallery. Part learning centre. All unique on its own.

Location

Office Space, KL Eco City, Kuala Lumpur

Office Space, KL Eco City, Kuala Lumpur

Part gallery. Part learning centre. All unique on its own.

How can two entities be designed to counter divisiveness while maintaining unity in its visual language, and even space? The Tang Space / Shang Gallery meets all the criterias as a property gallery and learning centre. Chosen and labelled in Mandarin, the names mean admiration and hall. It may not be known to many, but it also pays subtle tribute to the owners’ names - whose last names are ‘Ang’.

In order for the space to accommodate the occasional large groups, modular panels can be shifted to create a whole new dimension for the space’s intent. From an office and property gallery to learning centre and private functions, the Tang Space / Shang Gallery enables it all by striking the right balance.

To realise an impact functionally and aesthetically, both the gallery and space were introduced with their distinct colours - terracotta and blue. The emphasis draws a fine line between one space from another. This gives enough exclusion and room for each to shine when they’re not binded as one.