Remodelling life from the ground up, Desa Kiara

Location

Bukit Kiara, Kuala Lumpur

Previous project

Daily Retreat, Saffron

Bukit Kiara, Kuala Lumpur

Remodelling life from the ground up, Desa Kiara

Though often overlooked, the interior and spatial planning of a home is crucial for a families with growing children. This couple of a 20-year old home at Desa Kiara recognised the need for a makeover for their 2-year old daughter and decided to part ways with their poor living condition.
We created an open space that’s practical for daily chores and up-keeping of their home. Unnecessary walls were torn down to minimise a claustrophobic feeling and helps with supervision of their child at all corners. What was once a bedroom without a bed, they are now incorporated with low-level furnishings for convenient storage of toddler items.

Seeing a kitchen space was relatively small, we modified the door and removed a wall to minimise constriction of movements within the kitchen - a seemingly simple solution that makes a big difference for daily errands.

The unit got a major makeover, with minimal superfluous items to keep life easy for the parents to manage their young one.