The Ethos of Scandinavian Style - Mutiara Ville

Location

Sungai Besi, Kuala Lumpur

Sungai Besi, Kuala Lumpur

The Ethos of Scandinavian Style - Mutiara Ville

Apart from its colour palettes and cozy accents, Scandinavian interior design is synonymous with the abundance of sunlight. We saw all the potential for this unit at Cyberjaya.

Natural sunlight finds its way deep into the condominium. That said, we furnished an overall light palette to guide the light in and around every corner. Maximising natural sunlight consistently throughout the unit was key to highlight the neutral tones and mood in this residence.

The best example is the all-white brick wall. It adds character while drawing focus onto the centrepieces of the living room and dining area. A touch of contemporary elements were added across the wall in the form of mini beehive tiled mirrors.

From the inside, the bedroom carried a similar palette - only with a slightly darker tone. Apart from creating a contrast, the darker hue helped create a more cozy environment in the bedroom. Tactfully hidden storage spaces were created into the base flooring of the bed, and a cleverly-designed wardrobe setting which breaks away from conventions.